FELSŐSZEMHÉJ PLASZTIKA

Dr. Okos Mária
Szemész szakorvos

Dr. Szász Eszter
Szemész szakorvos

Dr. Eszlári Erika
Szemész szakorvos

Felső szemhéj műtétje (blepharoplasztika)

A felső szemhéj műtétje, orvosi nevén a felső blepharoplasztika, egy olyan esztétikai vagy funkcionális beavatkozás, amelyet általában azért végeznek, hogy javítsák a felső szemhéjak megjelenését vagy funkcióját. Az eljárás során eltávolítják a feleslegessé vált bőrt, zsírt és szöveteket a felső szemhéjról, ami segíthet fiatalosabb megjelenést eredményezni, valamint, ha a felesleges szövetek fizikailag zavarták a látást, megoldhatják ezt.

 

Mikor forduljunk orvoshoz?

A felső szemhéj műtéte általában azoknak ajánlott, akiknél a felső szemhéj megjelenése vagy funkciója problémát okoz. Ezek a problémák lehetnek örökletesek, öregedéssel járóak vagy balesetek következményei. Például a szemhéjak idővel elveszíthetik rugalmasságukat, és leereszkedhetnek, ami akár a látásban is okozhat problémákat. Ez utóbbi esetben a felső szemhéj műtétje tehát nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem a műtét egészségügyi indokból javasolható.

 

A felső szemhéj műtétének lépései

Konzultáció: Az első lépés az orvosi konzultáció. Az orvos megvizsgálja az Ön szemhéjait, egyezteti Önnel a műtéttől várható eredményeket és eldönti, hogy a beavatkozás alkalmas-e az Ön számára.

Előkészületek: A műtét előtt szükség lehet bizonyos előkészületekre, például laborvizsgálatokra vagy más vizsgálatokra. Az orvos részletesen tájékoztatja Önt ezekről.

Anesztézia: A műtétet helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban végzik, megállapodástól függően.

Műtéti beavatkozás: A műtét során az orvos apró vágásokat ejt a felső szemhéjon. A felesleges bőrt és zsírt eltávolítják, majd a sebeket varratokkal zárják. Az orvos igyekszik minimalizálni a hegek nagyságát és azok láthatóságát, hogy azok minél kevésbé legyenek feltűnőek.

Gyógyulás: A műtét után a szemhéjak területén duzzanat és véraláfutás jelentkezhetnek, amelyek legtöbbször 1-2 hét alatt felszívódnak. Fontos, hogy az utasításoknak megfelelően ápolják a műtéti területet, és tartsák be az orvos által adott utasításokat a gyógyulás során.

Eredmények: A végleges eredmény akkor válik láthatóvá, amikor a duzzanat és a véraláfutás eltűnnek. Az eljárás során elérhető eredmények egyénenként változnak, de általában a felső szemhéj ilyen típusú műtéte segít fiatalosabb, pihentebb megjelenést elérni.

Fontos megjegyezni, hogy minden műtétnek vannak kockázatai, és az eredmények egyénenként eltérhetnek. Minden eset egyedi, és a felső szemhéj műtéte előtt fontos egy alapos konzultáció, hogy meghatározzák az Ön szükségleteit és célokat, valamint megbeszéljék a műtét előnyeit és kockázatait.

 

Műtét után

Gyógyulás: A műtét után fontos a seb körültekintő ápolása a fertőzések megelőzése érdekében, az orvos által előírt kenőcsökkel. A gyógyulási időszak során kerülni kell a nehéz fizikai aktivitást, a műtéti terület közvetlen sérülését, dörzsölését és a túlzott napfénynek való kitettséget is.

Tartósság: A felső szemhéj műtétjének tartóssága az életmódtól és az öregedési folyamatoktól függ. Az eredmények hosszú ideig megmaradhatnak, de az öregedés miatt a szemhéjak idővel újra elveszíthetik rugalmasságukat.

Rizikófaktorok: Bár a felső szemhéj műtéte általában biztonságos beavatkozás, minden sebészeti eljárásnak vannak kockázatai. Ide tartoznak a fertőzés, a vérzés, az érzéstelenítéssel kapcsolatos problémák és a hegesedés. A műtétet megelőzően az orvos részletesen tájékoztatja Önt a potenciális kockázatokról és mellékhatásokról.

Kontraindikációk: Vannak olyan esetek, amikor a felső szemhéj műtétje nem ajánlott, például súlyos egészségi problémák vagy bizonyos gyógyszerek szedése esetén. Az orvos a konzultáció során értékeli az Ön egészségi állapotát és meghatározza, hogy a műtét az Ön esetében elvégezhető-e.

 

Árak:
Vizsgálat / bevatkozás neve:

Ár:
Felsőszemhéj plasztika (1 szem)85.000 Ft

 

Elérhetőségek

ERZSÉBET FÜRDŐ MEDICAL

Cím: Miskolc, Besenyői út 34.
Nyitvatartás:
Előjegyzés szerint.

Erzsébet Fürdő ügyfélszolgálat telefonszám: +36 46 200 275
Email: info@erzsebetfurdomedical.hu