SZEMKÖRNYÉKI BŐRELVÁLTOZÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA

Dr. Okos Mária
Szemész szakorvos

Dr. Szász Eszter
Szemész szakorvos

Dr. Eszlári Erika
Szemész szakorvos

Dr. Papp Erika
Szemész szakorvos, retina specialista

Szemkörnyéki bőrelváltozások eltávolítása

A szemkörnyéki bőrelváltozások eltávolítása különböző módszerekkel lehetséges, attól függően, hogy milyen típusú elváltozásról van szó, és milyen eredményt szeretnénk elérni. Fontos megjegyezni, hogy a bőrrel kapcsolatos problémákkal mindig konzultáljon bőrgyógyász szakemberrel, hogy az Ön állapotának megfelelő kezelést kaphasson.

Néhány gyakori szemkörnyéki bőrelváltozás és azok kezelési, eltávolítási lehetőségei:

 

Szemölcsök:

Szemölcsök folyékony nitrogénnel történő fagyasztással, lézeres kezeléssel vagy sebészi eltávolítással távolíthatók el. Az eljárás típusa a szemölcs méretétől és elhelyezkedésétől függ.

 

Bőrön lévő anyajegyek:

Ha az anyajegyek potenciálisan veszélyesek, a bőrgyógyász lézeres vagy sebészeti eltávolítást javasolhat.

 

Száraz bőr, ráncok és pigmentációs eltérések:

A szemkörnyéki bőr hidratálása, fényvédő használata, valamint speciális krémekkel való kezelése segíthet csökkenteni a szárazságot, ráncokat és pigmentációs problémákat.

 

Táskák és duzzanatok:

A szem alatti táskák és duzzanatok gyakran a genetikai tényezők vagy az életmódbeli szokások következményei lehetnek. Az alvás, az egészséges táplálkozás, a hidratálás és a különféle krémek segíthetnek enyhíteni ezeket a problémákat. Ha azonban súlyosabbak vagy tartósabbak, egyes injekciós kezelések, például hyaluronsav vagy botulinum toxin injekciók is felmerülnek lehetőségként.

 

Sebek vagy hegek:

A szemkörnyéki sebek vagy hegek kezeléséhez, láthatóságuk csökkentésére lézeres kezelés vagy sebészeti beavatkozások alkalmazhatók.

 

Xantelazma:

A szemhéjakon kialakuló sárgás, sokszor nagy kiterjedésű xantelazma a koleszterin felhalmozódása miatt alakul ki. Az eltávolítása lézeres kezeléssel vagy sebészeti beavatkozással történhet.

 

Összefoglalva, minden eset egyedi, és a legjobb megoldás az orvos vagy szépészeti szakember által történő személyes konzultáció során derül ki. Ne próbálja meg saját maga eltávolítani a bőrelváltozásokat, mivel ez súlyosabb problémákat okozhat. Az egészséges bőrápolási rutin és a megelőző intézkedések fontosak a bőr egészségének fenntartásában és a szemkörnyéki problémák megelőzésében is.

 

Árak:

Vizsgálat / bevatkozás neve:

Ár:
Varratot és kauterezést sem igénylő beavatkozás25.000 Ft
Varratot nem, kauterezést igénylő beavatkozás30.000 Ft
Varratot igénylő beavatkozás45.000 Ft
Varratszedés5.000 Ft

 

Elérhetőségek

ERZSÉBET FÜRDŐ MEDICAL

Cím: Miskolc, Besenyői út 34.
Nyitvatartás:
Előjegyzés szerint.

Erzsébet Fürdő ügyfélszolgálat telefonszám: +36 46 200 275
Email: info@erzsebetfurdomedical.hu