REFRAKTÍV CÉLÚ LENCSECSERE

Dr. Német Gábor
Szemész főorvos, az MTA doktora, egyetemi docens

Dr. Papp Erika
Szemész szakorvos, retina specialista

Dr. Semsey István
Szemész főorvos

Nagyfokú fénytörési hiba esetén, amikor távoli szemüvegként sokdioptriás korrekcióra van szükség, és már olvasáshoz is külön szemüveg viselése szükséges.

45-50 éves kortól a szemlencse egy természetes folyamat részeként változásokon kezd átmenni. Egyrészt folyamatosan, lassan veszít fiatalkori rugalmasságából, így a közelre fókuszálás, az olvasás egyre nehezebbé válik. Másrészt a lencse belsejében biokémiai változások indulnak, melyek a lencse színét, átlátszóságát, tisztaságát kezdik megváltoztatni. Harmadrészt, a szemüveggel javítható fénytörési hibák mellett megjelennek olyan fénytörési hibák, melyek szemüveggel sem korrigálhatók, viszont akár jelentősen zavarhatják a hétköznapi tevékenységeinket, de az esti vezetést is: káprázás, zavaró fények, fényforrások körüli fényudvarok jelennek meg.

Ma már a lencseműtétek technikája olyan fejlett, biztonságos és gyors, hogy egyedi esetekben az optikailag még tiszta, tehát nem szürkehályogos, de a fent leírtak szerint „már nem jól működő” szemlencse cseréje is megoldható. Olyan esetekben is javasolt ez a megoldás, amikor sem a szemüveg, sem a kontaktlencse, sem a lézeres szaruhártyakezelések nem adnak megfelelő eredményt. Ezeket a beavatkozásokat hívjuk összefoglalva refraktív célú lencseműtéteknek. Refraktív célú lencsecserét nagyfokú fénytörési hiba esetén javaslunk, vagyis azokban az esetekben, amikor távoli szemüvegként sokdioptriás korrekcióra van szükség, és már olvasáshoz is szükséges külön üveg viselése. A refraktív célú lencseműtétek legtöbbször mindkét szemen elvégzendők, a két műtét közti idő maximum 1-2 hét, a lehetőségekről orvosa fogja tájékoztatni.

A műtét során a lencsét a legmodernebb rendelkezésre álló technikával szemcseppérzéstelenítés mellett eltávolítjuk, majd a helyére speciális műlencsét ültetünk. Ezekkel a szembe ültetett műlencsékkel lehetővé válik az, hogy távolra szemüveg nélküli kiváló látást biztosítsunk, miközben akár monitortávolsághoz és az átlagos nagyságú betűkhöz olvasószemüvegre se legyen szükség az esetek többségében. Fontos tehát tudni, hogy teljes szemüvegfüggetlenséget nem minden esetben lehet elérni, olvasáskor minimális dioptriaértékű szemüveg szükséges lehet. A lehetőségekről orvosa részletesen tájékoztatni fogja. A jó eredményhez persze szükséges az alkalmassági vizsgálaton a szem egyéb, látást rontó betegségeinek kizárása.

Amennyiben érdeklődik a refraktív célú lencsecsere iránt, keresse szakorvosainkat és szabaduljon meg sokdioptriás szemüvegeitől!

Árak:

Refraktív célú lencsecsere

Műtét ára (szemenként)Lencsetervezés (szemenként)*MRSA szűrés (személyre szól)*Lencseműtét utáni kontroll (24-48 óra)**Lencseműtét utáni zárókontroll (személyre szól)**
Egyfókuszú műlencse beültetése279.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft
Egyfókuszú tórikus műlencse beültetése379.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft
Nyújtott fókuszú műlencse beültetése479.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft
Trifokális műlencse beültetése479.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft
Tórikus trifokális műlencse beültetése569.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft
Nyújtott fókuszú tórikus lencse beültetése569.000 Ft16.000 Ft6.000 FtTérítésmentes15.000 Ft

* Lencseműtéthez szükséges vizsgálatok és árak.

** Műtét utáni kontrollok.

Elérhetőségek

ERZSÉBET FÜRDŐ MEDICAL

Cím: Miskolc, Besenyői út 34.
Nyitvatartás:
Előjegyzés szerint.

Erzsébet Fürdő ügyfélszolgálat telefonszám: +36 46 200 275
Email: info@erzsebetfurdomedical.hu